Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta. Perustava kokous oli 8.4.1997 Lappeenrannan Upseerikerholla. Osallistujia oli kokouksessa sata.

Yhdistyksen tarkoitus on ylläpitää Lotta Svärd -järjestön ihanteita, säilyttää lottien muisto ja henkinen perintö sekä levittää maanpuolustustietoutta.

Toiminta

Yhdistys järjestää kuukausikokouksia, joihin pyritään saamaan esitelmiä tai muita esityksiä. Kesällä kokouksia ei ole.

Suurin tapahtuma on jokavuotinen Lotan päivän juhla 12.5. Lotta-puistossa, jossa on Suomen ensimmäinen Lottapatsas. Tähän ja muihinkin tapahtumiin yhdistys saa tukea Maasotakoululta, mm. kunniavartion Lottapatsaalle.

Yhdistys järjestää myös retkiä eri kohteisiin, esimerkiksi Marskin majalle ja Lottamuseoon Tuusulaan. Muusta virkistystoiminnasta mainittakoon syntymäpäiväjuhlat 90-vuotiaille lotille.

Museo

Vuonna 1998 yhdistys sai pienehköt tilat museota varten. Suurin osa nykyisestä esineistöstä on saatu lahjoituksina. Edelleen tulee uusia lahjoituksia hitaassa tahdissa.

Museo on auki puhelimitse sovittaessa. Tiedustelut numerosta 040 706 2601 tai 0400 485 065.

Tiedotus

Jäsenille lähetetään jäsenkirje kaksi kertaa vuodessa ja tapahtumista tiedotetaan myös lehti-ilmoituksella vuosikokouksen hyväksymissä sanomalehdissä.

Yhdistys on Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinteiden Liitto ry:n jäsen.

Jäseneksi?

Uusia jäseniä otetaan ja hyväksytään hallituksen kokouksissa ilmoittautumisen perusteella.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Heidi Huuskonen
Talitiaisenkuja 20
55120 Imatra
0400 350 569
heidicatherina.huuskonen@gmail.com

Rahastonhoitaja: Eeva Karikoski
040 753 3642
eevakaarina.karikoski@gmail.com