8.6.2008 Raahen Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-piirin Perinnekillan kesäjuhla ja Oulunseudun Sotilaspoikien Kirkkopyhä. Seppeleenlasku Raahen sankarihaudalla.

8.6.2008 Raahen Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-piirin Perinnekillan kesäjuhla ja Oulunseudun Sotilaspoikien Kirkkopyhä. Seppeleenlasku Raahen sankarihaudalla.

Raahen Suojeluskuntapiiri käsitti vuodesta 1929 seuraavat kunnat: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kestilä, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pattijoki, Piippola, Pulkkila, Pyhäjoki, Pyhäntä, Pyhäsalmi, Raahe, Rantsila, Ruukki, Siikajoki, Vihanti ja Ylivieska.

Raahen Perinnekilta on perustettu 31.5.1993 Vihannin Hietalankantissa. Yhdistys on toiminut jäsentensä yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuusperiaatteiden mukaisesti, ylläpitänyt jäsentensä maanpuolustushengen vaalimista ja toiminut yhdyssiteenä perinteiden ja yhteisten muistojen vaalimisessa.

Perinnekillan kevätkokous 22.3.2014 hyväksyi sääntöuudistuksen, jonka yhteydessä nimikin muuttui. PRH vahvisti muutoksen 16.10.2014 .

Sääntöjä uudistamalla haluttiin että suojeluskuntalaisten, lottien, sotilaspoikien ja lottatyttöjen sekä heidän lastensa, lastenlastensa ja muiden suojeluskunta- ja lottaperinteestä kiinnostuneiden henkilöiden tai yhteisöjen liittyminen toimintaan on mahdollista. Näin voivat seuraavat sukupolvet olla jatkamassa perinteen vaalimista, historian kirjoitusta sekä siihen liittyvää tutkimusta. Jäseniä yhdistyksessä on miehiä 42 henkilöä ja naisia 94 henkilöä, yhteensä 136 henkilöä.

Yhdistys järjestää perinteisesti syys- ja kevätkokoukset sekä osallistuu alueilla järjestettäviin muisto- ym juhliin, myös yhdessä veteraanijärjestöjen kanssa. Muistaa jäseniään syntymäpäivänä sekä omaisten niin halutessa kunnioittaa poisnukkuneita lippupartiolla, seppeleellä tai adresseilla.

Yhdistys on myös avustanut jäseniään hakemaan Lotta Svärd Säätiön kuntoutuspalveluja lähettämällä hakemuslomakkeita heille, joilla ei ole nettiyhteyksiä tai hakemuksien saatavuus on ollut hankalaa pitkien matkojen vuoksi.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Tuija Puoskari
tuija.puoskari[at]hotmail.com