Varsinais-Suomen Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinneyhdistys ry – Skyddskår och Lotta Svärd Traditionsförbund i Egentliga Finland rf on perustettu 22.01.1999. Turussa tarkoituksena kustantaa yhteistyössä Varsinais-Suomen Maakuntasäätiön kanssa Turun- ja Turunmaan suojeluskuntahistoria kirjan muodossa. Kirja ilmestyi vuonna 2003 nimellä Turunmaan suojeluskuntapiiri ja Lotta Svärd 1917–1944.

Yhdistyksen toiminnan perusajatus oli suojeluskunta- ja lottaperinteen vaaliminen sekä historiateoksen myynti ja markkinointi. Toimintasuunnitelmissa on edelleen nämä samat teemat ovat edelleen voimassa ja näkyvät yhdistyksen toimintasuunnitelmissa.

Yhdistys on maanpuolustuksellinen järjestö, joka toimii ns. matalalla profiililla eli ei tee itsestään suurta numeroa. Yhdistys on mukana tilaisuuksissa, joissa vaalitaan suojeluskunta- ja lottaperinteitä. Kumppaneina ovat olleet mm. Varsinais-Suomen Maakuntasäätiö, Turun seudun lottaperinne yhdistys, Varsinais-Suomen Sotilaspoikien Kilta ry, Varsinais-Suomen Vapaussodan Perinneyhdistys ry, Turun Sotaveteraanit ry sekä muut maanpuolustusjärjestöt harkinnan varaisesti.

Yhdistyksen päättävänä elimenä ovat syys- ja kevätkokoukset. Syyskokous on vaali- ja toimintasuunnitelmakokous, jossa muun muassa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Kevätkokous on puolestaan tilinpäätöskokous.

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi voi liittyä yhdistyksen jäsenen esityksestä tai ilmoittautumalla halukkaaksi liittyä jäsenistöön. Hallitus hyväksyy uudet jäsenet.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Jorma Sundvall
Kaitaistentie 3 P
20320 TURKU
jorma.sundvall@pp1.inet.fi