lansi_pohja_sk-400x250Perinnekilta perustettiin marraskuussa 1993 toimialueena entisen Länsi-Pohjan suojeluskuntapiiriin kuuluneet kunnat Simosta Enontekiölle, kaikkiaan 10 nykyisen kunnan alueelle.

Killan tarkoituksena on, valtakunnan virallisen turvallisuuspolitiikan periaatteiden mukaisesti, jäsentensä maanpuolustushengen vaaliminen. Epäpoliittisena yhdyssiteenä toimiminen. Killan piiriin kuuluvien perinteiden ja yhteisten muistojen vaaliminen.

Suojeluskuntajärjestön tunnuskuvan käyttäminen

Puolustusministeriö on killan hakemuksesta ilmoittanut 20.3.1996 (17/0900/94/KE) tunnuskuvan käyttämisestä killan perinnetyössä; ”puolustusministeriön taholta ei ole estettä sille, että killan perinnetyössä käytetään puolustusvoimiin aikanaan kuuluneen suojeluskuntajärjestön tunnuksia.”

Killan jäsenet

Perustamisvaiheessa jäsenistöön kuului entisiä suojeluskuntalaisia, lottia, pikkulottia ja sotilaspoikia, sekä maanpuolustusaktiivisia kansalaisia. Näiden lisäksi nykyiseen jäsenistöön kuuluu lisäksi sotiemme veteraaneja ja entistä enemmän nuorempaa ikäpolvea. Jäseniä on killassa alun toistasataa.

Perinnekilta tiedottaa tapahtumistaan paikallisten sanomalehtien seurapalstoilla ja vuosittain myös jäsenkirjeellä.

Jäseneksi perinnekiltaan

Killan varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä tai voidaan kutsua jokainen vuosina 1917 – 1944
suojeluskuntaan tai Lotta–Svärd järjestön jäsenenä ollut henkilö, samoin heidän perheenjäsenensä ja jälkeläisensä. Näiden perinnejäsenten lisäksi toiminta killan päämäärien hyväksi mahdollistaa jäsenyyden killassa.

Lisätietoja antavat:

Länsi-Pohjan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-piirin Perinne kilta ry

Puheenjohtaja:

Jyrki Savikuja
jyrki.savikuja@pp.inet.fi

Sihteeri:

Jaakko Pelimanni
jaskapeli@hotmail.com

Jäsenvastaava:

Juha Mikkonen
juha.mikkonen@ppe.inet.fi