Perinne kantaa

seinajoen_tuki-pystylogoSeinäjoella toimivan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon ystävät ja tukijat kokivat keväällä 2013 järkytyksen, kun julkisuudessa ryhdyttiin puhumaan museon olemassaoloa ja toimintaa uhkaavasta rahoitusvajeesta. Huolestumista lisäsi sekin, että museorakennus Alvar Aallon nuoruuden työ oli monista kohden korjausten tarpeessa.

Eteläpohjalaiset toimijat ryhtyivät pohtimaan toimia museon pelastamiseksi syksyllä 2013. Kannustusta saatiin eri puolelta Suomea ja myös Seinäjoen kaupungilta.
Maaliskuussa 2014 perustettiin Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry. Yhdistyksen tehtäväksi tuli: ”Pelastakaa Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo!”

Yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 12.8.2014 perustajajäseniksi vahvistettiin myös seuraavat yhdistykset: Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry, Etelä-Pohjanmaan Lottaperinne ry, Vastuun Naiset ry, Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry, Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinteiden Liitto ry ja Etelä-Pohjanmaan Sotilaspoikien Perinnekilta ry.

Mottomme on ”Perinne kantaa”.

Puheenjohtaja Timo Sysilampi, timo.sysilampi[at]gmail.com
Yhdistyksen verkkosivut: http://www.slmuseontuki.fi/