1970 käyttöön otetussa pöytästandaarissa joukko-osastotunnus: ristikkäin olevien miekkojen päällä kreikkalainen kypärä. Standaari on nyt TaistK:n perinneyhdistyksen käytössä sen arvokkaimpana muistoesineenä huomionosoituksiin tarkoitettuna.

 

Taistelukoulun Perinneyhdistys ry perustettiin vaalimaan 1.1.1993 alkaen Maanpuolustuskorkeakouluun liitetyn Taistelukoulun perinteitä. Taistelukoululla 10.10.1992 pidetyssä perustamiskokouksessa perustamiskirjan allekirjoitti 124 henkilöä.

Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistön yhteishengen ylläpito sekä Suojeluskuntain Päällystökoulun ja Taistelukoulun perinteiden vaaliminen. Tämän toteuttamiseksi yhdistys kerää perinne-esineistöä, julkaisee toimintaansa liittyvää kirjallisuutta, elävöittää historiallisia muistoja, järjestää juhla-, esitelmä- ja esittelytilaisuuksia sekä opintomatkoja jäsenilleen.

Jäsenkuntaan ovat itseoikeutettuja kaikki koululla tai sen jatkumoilla palvelevat tai palvelleet tehtävään katsomatta. Kannatusjäseniksi on toivotettu tervetulleiksi muita sen työstä kiinnostuneita varsinaisen jäsenen esityksestä. Nyt (2014) jäsenkuntaa on n 300, joista noin viisikymmentä kannatusjäsentä. Yhdistyksen kunniajäseniä ovat entiset Taistelukoulun johtajat ja maanviljelysneuvos Heikki Talvela.

Yhdistys on julkaissut seuraavat teokset:

  • Taistelukoulu 1927–1992 (1994, loppuunmyyty)
  • Kaikki Isänmaalle – Suojeluskuntain Päällystökoulu 1919–1944 (1998)
  • Soturien Koivikko- dvd (2000), loppuunmyyty
  • Taistelukoulu elää (2002)
  • Tuusula sotilaspitäjänä – Hakkapeliitoista ohjusmiehiin (2007)
  • Albert Puroma – Huutolaispojasta kenraaliksi. (2013)

Perinneyhdistyksen yhteystiedot:

Taistelukoulun lippu

Taistelukoulun lippu: “Vihreässä kentässä Suomen vaakunaleijona ilman ruusuja. Leijona, aseitten kahvat ja käsivarren liitosvanne keltaiset, käsivarren panssari ja aseitten terät valkoiset. Saatekuvioina lipun kussakin kulmassa keltaiset, säteittäisesti eteen työntyvät kolmihaaraiset kuusenoksat. Lipun korkeus 120 cm ja leveys 142 cm. Lipputangon kärki vahvistettua mallia, korkeus 40 cm”. Pöytälippuna se oli koulun arvokkain muistoesine.

Puheenjohtaja Tapio Niitynperä
Nissintie 30 02780 Espoo
GSM: 040 718 8888
Sähköposti: tapio.niitynpera@farfair.fi

Taistelukoulun Upseerikerho toimii tilausravintolana, jonka toiminnasta vastaa Krapihovi Oy.